Oudjes even kind tijdens grote oldtimerrit

tn_Afbeelding nieuw Roy 30720RUURLO – Berkellandse ouderen waren zondag weer even ‘kind’ tijdens de oldtimerrit in Ruurlo. Ze mochten zelf bepalen in welke oldtimer ze gingen zitten voor de tocht van ruim vijfenzeventig kilometer. Piet Braam (86) uit Eibergen wist het meteen. Hij heeft drie kwartier voor aanvang bij een groene Jaguar staan wachten (zie foto). Hans Hanning: “Ouderen kijken het hele jaar uit naar deze dag. Het is voor hun heel speciaal.”

De oldtimerrit was een onderdeel van de ouderendag die nu voor de vijfde keer is gehouden in Berkelland. Volgens de organisatie is dit onderdeel altijd een hoogtepunt voor de bezoekers. “Dat zie je aan de gezichten. Ze glunderen helemaal als ze in de mooie auto’s zitten.”

Er kwamen diverse oldtimers naar het Kerkplein in Ruurlo. Zelfs de bus van de Achterhoekse bofkonten was aanwezig. Om 11.00 uur ging de tocht van start (zie video). Het hele evenement wordt gratis aangeboden aan de ouderen. Veel ondernemers in Ruurlo hebben geld beschikbaar gesteld om de ouderendag door te laten gaan.

Na de rit werd er nog een feestje gebouwd op het Kerkplein. De Harmonica’s uit Beltrum stonden op het podium. “We hebben samen met de ouderen genoten van de dag. Volgend jaar gaan we naar Neede. En daarna doen we de kleine kernen aan zoals Beltrum”, zegt Hans Hanning.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2101]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven