Veiligheidslijnen hangen nu bij de stuwen

tn_Afbeelding nieuw Roy 31473REKKEN/EIBERGEN – Onder andere het vlotdrama dat in 2007 plaatsvond op de Berkel in Rekken heeft er toe geleid dat Waterschap Rijn en IJssel extra veiligheidsmaatregelen gaat treffen bij de grote stuwen. Woensdag zijn er bij diverse stuwen tussen Rekken en Eibergen veiligheidslijnen gespannen. De lijnen met gele ballen zijn van een afstand goed te zien en moeten kanoërs optijd waarschuwen.

Volgens het waterschap zijn in Berkelland woensdagmiddag alle werkzaamheden afgerond. Bij de stuw aan de Havelandweg – waar het vlotdrama gebeurde – zijn aan beide kanten opvallende linten gespannen (zie foto). Ook bij de Stokkersbrug tussen Eibergen en Neede is het waarschuwingslint goed te zien.

Aan de waarschuwingsborden is nog niets veranderd. De brandweer in Eibergen is de laatste maanden ook bezig om zich beter voor te bereiden op waterongevallen. Het korps is nu bezig om een opvervlaktereddings-team op te richten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2121]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven