Toeristen doen aan wild kieken in Mallum

tn_Afbeelding nieuw Roy 32192EIBERGEN – Toeristen die naar Berkelland komen krijgen van alles te zien. Woensdagavond werd er in Mallum een wildwandeling gehouden door jager Gerrit Stomps (61) en zijn collega Peter Bongen (31). Een groep van ruim vijfentwintig mensen – voornamelijk uit het westen van het land – maakte kennis met het jagerswereld en het boerenleven.

Stomps geeft al ruim tien jaar excursies tijdens de vakantieperiode. “We willen op deze manier laten zien dat we meer doen dan alleen jagen. Dit is de eerste wandeling van dit jaar, er staan er nog vijf op het programma. Vanaf nu elke woensdagavond.” Jong en oud liep mee. Charlotte van der Hoek (12) uit Dordrecht keek haar ogen uit. “Dit heb ik nog nooit gezien die sporen van een ree in het zand. Ik heb straks op school mooi wat te vertellen.” Charlotte staat met haar familie op een camping in Haarlo. De wandeling was voor de meesten erg informatief.

Tijdens de wandeling gebeurde er wat bijzonders. Toen de wandelaars en de twee jagers over de Hoonesweg liepen schreeuwde er opeens een boer. “Er wordt nu een kalf geboren kom snel kijken!” Alle mensen gingen de stal van Tankink binnen en konden de geboorte live meemaken. Voor velen was dit een bijzondere ervaring (zie video).

Na een potje klootschieten – wat voor bijna iedereen nieuw was – ging de groep weer richting het huis van Stomps waar nog een uitleg werd gegeven over jagershonden. Wilt u ook een keer de wandeling bijwonen? Bij de VVV in Eibergen staan ze u graag te woord.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2138]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven