Dahlia-bloemen plukken voor de ‘buren’!

tn_afbeelding-nieuw-roy-33356REKKEN – Nu al Dahlia’s plukken voor het bloemencorso in Rekken? Dat is wel heel erg vroeg. “Nee!, deze bloemen gaan naar Varsseveld voor het corso op 18 augustus. Ook morgen zijn we op het dahliaveld te vinden. Dan plukken we bloemen voor Sint Jansklooster” vertelt Wim Giesbers van wagenbouwgroep de Ape. Ruim twintig Rekkenaren waren dinsdagmiddag aan het werk om de vele kratten te vullen.

In Rekken maken ze zich geen zorgen over de hoeveelheid bloemen die aan de planten komen. “We krijgen weer zonnig weer en dat is ideaal voor de bloei. Over een week moeten we voor onszelf aan de bak”, zegt Giesbers. De inwoner uit Rekken geeft aan dat het bloemencorso blijft bestaan. “Deze traditie zit in de genen.”

Naast Wim waren ook Hermien Teselink en Marietje Roossink aan het plukken op het bekendste veld van Rekken. Die bekendheid komt vooral door de Piepermolen die op de achtergrond staat. Op de locatie worden daarom ook veel foto’s gemaakt door toeristen. Op 24 en 25 augustus dan is het weer zover: de bloemencorso met meer dan 1,2 dahlia’s.

De optocht begint op 24 augustus om 14.00 uur. De brandweer van Eibergen zal op het feestterrein een demonstratie houden. Naast dit gebeuren wordt er ook een nieuw kunstwerk onthuld bij de Piepermolen (rond 16.00 uur). Op 25 augustus begint het corso om 9.00 uur.

Het feest in Rekken wordt vrijdag afgesloten met een optreden van de Perfect-showband. Het beloofd een mooie gezellige avond te worden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2167]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven