Extra huisregels tijdens Eibergse kermis

EIBERGEN – Tijdens de Eibergse kermis zijn sinds zaterdag extra huisregels van kracht. Deze regels zijn afkomstig van de politie. Overal op het kermisterrein hangen de a4tjes om zo duidelijk te maken wat wel en niet mag. Nog nooit eerder zijn deze maatregelen genomen.

Niek Boevink: “Wij zijn op de hoogte van deze huisregels. Het is ter preventie. Als er wat gebeurd dan kunnen wij en de politie snel handhaven.” In het verleden zijn er nog al wat incidenten gebeurd. Ook noemt Boevink de knokpartij tijdens het paasvuur als voorbeeld.

Wat staat er allemaal in de regels: legitimatie vanaf 14 jaar verplicht, geen alcohol onder de 16 jaar, geen wapens en drugs, geen ongewenste intimiteiten of ongewenst gedrag, geen agressie of racisme, geen overlast door dronkenschap, geen eigen consumpties meenemen (denk aan kratten bier), geen glaswerk/bierfles op het terrein, geen overlast voor de buurt.

Gevolgen van het niet houden aan de regels: wordt je verwijderd van het terrein, bij een strafbaar feit wordt de persoon overgedragen aan de politie, bij verwijderen terrein krijgt iedereen een evenementenverbod.

Foto Roy Nijman:
[nggallery id=2184]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven