Kermis: Johan Fokkers is schutterskoning

johan-fokkers-50-jaar-038EIBERGEN – Het vogelschieten blijft een oude traditie. Maar over de belangstelling heeft het schuttersgilde en stichting Draaimolen niet te klagen. Het belangrijkste moment is altijd de bekendmaking van de schutterskoning. Dit jaar schoot Johan Fokkers de vogel naar beneden.

Zondagmorgen plaatste Fokkers zelf nog een berichtje op twitter over het vogelschieten: ”Na alle gebeurtenissen van vannacht nu naar de kermis (vogelschieten). Wie wordt de nieuwe schutterskoning van Eibergen.” Grappig hij is het zelf dus geworden!

Zijn vrouw Romy werd koningin. Wethouder Fred Mulkens mocht het tweede schot lossen – na de schutterskoning van 2010, Jeroen Floors. En met succes hij schoot de kop naar beneden.

Update maandagavond 22.00 uur:
Precies 94 deelnemers deden hun best om de titel schutterskonning op zijn/haar naam te schrijven. De vleugels werden eraf geschoten door Timo Saffrie en Tonnie te Bogt en de staart werd een prooi voor Gerard ter Maat.

Foto’s Sandra Temmink:
[nggallery id=2186]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven