Minjoe Drostenborg wint een heel varken

tn_2011_0827kermisloterij2011tom0055EIBERGEN – Tijdens de prijsuitreikingen van de kermisloterij werd er al flink gespeculeerd over de aanschaf van een extra grote diepvries. Minjoe Drostenborg uit Eibergen kan er over meepraten want zijn won zaterdagmiddag de hoofdprijs: een heel varken. Gerwin Starink van keurslager Boenders kwam het dier – onder grote publieke belangstelling – persoonlijk overhandigen .

Ruim zeshonderd inwoners stonden voor het podium te wachten op de prijzen. In totaal werden er zestig cadeaus beschikbaar gesteld door ondernemers. Er waren drie hoofdprijzen. Tussen 14.30 en 16.00 uur konden mensen hun briefjes in een grote ton gooien. Daarna werden ze in een betonmixer gegooid.

De voorzitter van stichting Draaimolen – Hans Hanning – haalde er elke keer een lot uit en riep de winnaar om. Er waren zelfs mensen die zes prijzen hadden gewonnen. De tweede prijs ging naar Gerritdien Brinkers (buitenkeuken van de Welkoop), derde prijs was voor de heer Wopereis (1 minuut gratis winkelen bij de AH in Eibergen).

De hoofdprijs (heel varken) kan Drostenborg in gedeelten ophalen bij Boenders. Ze mag zelfs met haar kinderen Guus en Ollie worsten maken in de slagerij. Na de prijsuitreikingen werd voorzitter Hans Hanning in het zonnetje gezet omdat hij na deze kermis geen voorzitter meer is van Stichting Draaimolen. Ook bestuurslid Leo Schilderink nam afscheid.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2185]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven