”Wij verwarmen ons pand met dit water!”

tn_groot zevert water goedEIBERGEN – Je kunt het je bijna niet voorstellen. Een bedrijfspand jaar rond verwarmen met natuurwater. Ondernemers Matthy (56) en Leo (53) Groot Zevert kunnen er alles over vertellen. Zij profiteren van de gratis energiebron naast hun nieuwe pand. “Voor zover ik weet zijn wij de eerste in Berkelland die op deze manier duurzame warmte opwekken. In de meeste gevallen wordt de warmte uit de bodem gehaald”, legt Matthy Groot Zevert uit.

Trots laat Groot Zevert de hele uitrusting en de vijver aan de Venneslatweg zien. ”Ja, hoe kun je dit het makkelijkste uitleggen? Het werkt als een koelkast maar dan omgekeerd. De warmte wordt met een speciaal apparaat uit het water gehaald. Zo hebben we verwarmingswarmte en warm water uit de kraan. Het water zit in de retntievijver van het Waterschap Rijn en IJssel.”

Het bedrijf gebruikt dus geen gas meer en bespaard op deze manier in de loop der jaren geld. Groot Zevert: ”In de zomer kunnen we de ruimtes in het pand ook koelen. Dan moeten we de instellingen veranderen.” Het bedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van dieren doet nog meer aan duurzaamheid. Al het regenwater wordt in een grote put opgevangen. “Wat we daarmee doen? De vrachtwagens wassen!” grijnst Matthy.

Het transportbedrijf verhuisde in mei van Beltrum van Eibergen. ”In totaal heeft dat meer dan vijftien jaar gekost. Na veel gesprekken met de gemeente zijn we er toch uitgekomen. We zijn blij met de nieuwe stek”, aldus Groot Zevert. Op 27 augustus wordt het nieuwe pand officieel geopend door B&W. Iedereen is vanaf 14.o0 uur welkom om de nieuwe locatie te bezichtigen.

Wilt u een cadeau schenken dan komt dit ten goede aan: stichting Kinderwensmobiel waar mensen een geldbedrag aan kunnen schenken. Hier is een banknummer voor geopend 1347.41.919 Meer info bij de huismeester van die dag: [email protected]. Of kijk op www.grootzevert.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2172]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven