Berkellandse touwtrekkers winnen goud

BORCULO – Het EK touwtrekken in Engeland is goed verlopen voor de Berkellandse teams van Eibergen en Heure. Voor Heure was er gouden succes in de 720 kg klasse heren. Eibergen pakte twee zilveren medailles in de Mix klasse en de 640 klasse Heren.

Hiermee werd nog eens het succes onderstreept wat de verenigingen hadden in de voorafgaande club kampioen schappen. Want ook op donderdag en vrijdag waren beide clubs succesvol. Maar het echte werk begon zaterdag met de Mix klasse met een volledig Eibergs team werd oranje vertegenwoordigd. Het lukte goed en het team wist zich eigenlijk probleemloos te plaatsen voor de finales.

Hierin was Zweden te sterk voor de Vrouwen en Mannen van de TTV, maar de tweede plek op het E.K. is voortreffelijk. Daarna kwamen nog de dames aan het touw met drie Berkellandse dames in actie. Ook zij veroverden zilver in de 560 klasse. Op Zondag was het eerst de beurt aan het combinatie team van Heure/Vorden. Zij trokken een foutloos toernooi en pakten hiermee de Europese titel in de 720 kg klasse.

Eibergen kwam uit in de 640 klasse. En kende in de poule al zware strijd , met namen tegen Engeland en Zwitserland. Toch wist het oranje team zich naar de halve finales te trekken waar Engeland de tegenstander was. Een spannende en zware strijd volgde maar Eibergen kon de winst dus een finaleplek bij schrijven.

Hierin troffen de Eibergenaren opnieuw het team van Zwitserland. Dit jaar al de derde keer in een finale op een groot toernooi. En hoewel Eibergen zeer dicht bij winst was wisten de mannen uit Zwitserland de Eibergse ploeg op de knieën te krijgen. Zilver voor het 640 team van Eibergen.

Op maandag avond worden de touwtrekkers ingehaald in de kantine van de TTV Eibergen. Om 21.00 uur worden ze verwacht in  Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven