Claudia Krooshof heeft een aparte hobby!

dsc05465EIBERGEN – Postzegels verzamelen, fotograferen, tuinieren of schilderen daar moet Claudia Krooshof niets van weten. Sinds kort heeft Krooshof een andere bijzondere hobby: boerenzuivel maken. “Ik wilde altijd al iets doen op onze boerderij. Maar kon niet direct wat leuks vinden. Totdat ik bij mijn tante Nettie Koldeweij op de koffie was geweest. Zij vertelde dat ze vroeger zuivel maakte en meteen sloeg de vonk over. Dat wil ik ook proberen.”

Krooshof: ”Nettie haalde haar oude apparatuur van zolder waaronder een pasteur machine. Ik ging thuis al snel wat proberen en zo ontstond mijn eerste eigengemaakte yoghurt.” Melk hoeft de Eibergse ‘zuivelkoningin’ niet te kopen omdat ze samen met haar man Dinant een melkveebedrijf runt aan de Warfslatweg.

De reacties uit haar vriendenkring zijn zeer positief. Regelmatig worden er bakjes yoghurt gehaald (in diverse smaken). Maar Claudia maakt steeds meer producten. Nu heeft ze karnemelk, drinkyoghurt, roomboter, hangop, en vanillevla in het assortiment. Haar vingers beginnen steeds meer te jeuken daarom komt er binnenkort een zuivelruimte waar de apparatuur en koellingen komen te staan.

De volgende stap voor de Eibergse is een eigen zuivelwinkel bij de boerderij. Maar die droom komt volgens Krooshof pas over enkele jaren uit. “Eerst maar eens kijken wat de reacties zijn van de inwoners.” Een naam is al bedacht: Claudia’s zuivel. Wie kennis wilt maken met de zuivelproducten kan aanstaande zondag bij wijngaard Hof van Gelderland aan de Winterswijkseweg in Eibergen (vanaf 10.00 uur) komen proeven.

Ook kunnen mensen die meer willen weten contact opnemen met Claudia Krooshof via 0545-472083.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven