Inbraak: Bedrijfsauto’s steeds vaker dupe

EIBERGEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 7 september is er ingebroken in een bestelbus aan de Olden Eibergsedijk in Eibergen. Hierbij is gereedschap gestolen. Ook in Beltrum werd die nacht ingebroken in een bedrijfsauto. Daar bleek niets te zijn weggenomen. Beide inbraken werden de volgende ochtend ontdekt en gemeld.

In Eibergen was een ruit van de auto vernield om binnen te komen. De wijze van inbraak bij de andere auto is nog niet bekend. De politie heeft de inbraken in onderzoek. De politie Noord- en Oost-Gelderland signaleert een stijging van het aantal inbraken in bedrijfsauto’s.

De politie adviseert bedrijven en bezitters om de bedrijfsauto’s en busjes goed af te sluiten. Politieagenten letten tijdens de surveillance extra op geparkeerde bedrijfsauto’s. In de eerste acht maanden van dit jaar waren er regionaal ruim 500 inbraken in bedrijfsbusjes. De dieven zijn vooral uit op dure en professionele (elektrische) gereedschappen. Ook navigatiesystemen zijn populair.

De politie neemt de stijging serieus en benadrukt het belang van samenwerken. Bedrijven kunnen structurele maatregelen nemen – zoals het gebruik van een autoalarm – om een inbraak te voorkomen. De bezitters van een bestelauto kunnen waardevolle spullen uit de auto halen, maar dat wordt vaak als hinderlijk ervaren. Belangrijk is om de auto in het zicht te zetten.

Een andere tip: parkeer het voertuig zodanig dat dieven de achter- of schuifdeur niet kunnen openen. Ook kan men buren vragen om een oogje in het zeil te houden en alert te reageren bij een verdachte situatie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven