Klusjesmannen niet uit het veld te slaan

dsc05434BELTRUM – Elke maandagmiddag zijn ze op de sportvelden van Vios Beltrum te vinden: de klusjesmannen. Onderhoud aan de velden, kleedkamers schoonmaken, snoeien van de singels, netten repareren, en schilderen. Dat zijn enkele klusjes die de Beltrumse vrijwilligers uitvoeren. “Veel mensen weten helemaal niet dat we dit doen. Zelfs de spelers niet”, aldus Bennie te Veluwe. NUB zette daarom afgelopen maandag de klusjesmannen in het zonnetje (zie filmpjes en foto’s).

In totaal zijn er vijftien vrijwilligers bezig om het onderhoud te verzorgen. Willie Ribbers-van de Mulder is de coördinator van de club vrijwilligers. “Iedereen is blij dat het er netjes bij ligt. Dat hoor je van alle kanten. We willen de gemeente ontlasten en er centen voor vangen”, lacht één van de vrijwilligers. “We doen het allemaal voor de voetbalclub”, voegt te Veluwe toe.

Jan Bouwmeester had de leukste klus. Hij mocht de reclameborden schoonmaken. Maar waarom de achterkant van het bord? Bouwmeester: “We kregen klachten van het publiek dat ze de kleren smerig krijgen tijdens de wedstrijd. En dan maken we het gewoon even schoon.”. Jan was flink aan het boenen (zie video).

Ook Leo te Woerd, Hans Ribbers en Stef Roerdink werden op de film gezet. Het bestuur van Vios Beltrum is trots op de klusjesmannen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2246]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven