Reanimatie- en AED-cursus begint weer

EIBERGEN – In Nederland worden elke week zo’n driehonderd mensen buiten het ziekenhuis door een hartstilstand getroffen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Slachtoffers van een hartstilstand zijn voor een overlevingskans afhankelijk van directe hulpverlening door omstanders.

Zorg dat u niet hulpeloos hoeft toe te kijken als uw partner, vader, moeder, buurman of vriend wordt getroffen door een hartstilstand. Weet wat u moet doen Door binnen 6 minuten 112 te bellen, te reanimeren (hartmassage en mond-op-mond beademing) en te defibrilleren (schok toedienen met de AED) kan de overlevingskans oplopen tot 50 à 70 procent.

De Stichting Reanimatie Onderwijs Eibergen, Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting, organiseert reanimatie- en AED-cursussen. Ook worden cursussen baby- en kinderreanimatie verzorgd.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Ria Hagens, 0545-471275 [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven