Wielderink maakt de mooiste corsowagen

tn_Afbeelding nieuw Roy 178BELTRUM – Wagenbouwgroep Wielderink is de grote winnaar van het bloemencorso geworden met de grote wagen ‘Vreemde Vogels’. Dat kregen ze maandagmorgen in de bomvolle feesttent te horen. De emoties liepen voor de uitreiking van de eerste prijs hoog op want de groep zat vlak voor het corso totaal in de shit. Pascal Orriëns bedacht zich geen moment en sprong zonder aan te kondigen op het podium om de andere groepen te bedanken voor de hulp! (zie video).

Wethouder Fred Mulkens mocht het volksfeest officieel openen. Hij was vol lof hoe Beltrum op de kaart wordt gezet en hoe de inwoners feest vieren. Hij noemde het zelfs een wereldfeest. Groep Klunt ging met de tweede prijs naar huis (met de wagen Visueel). De derde prijs was voor Oet Alle Windstreken (Alle Aapjes Kijken 3D).

Volgend jaar dreigt een aantal groepen te stoppen met het bouwen van een corsowagen. “Dat loopt wel los. Vaak begint het weer te jeuken als de eerste groepen weer beginnen”, vertelt wethouder Mulkens. Bennie te Veluwe die ook wel de ‘volksfeest-vader’ wordt genoemd geeft aan dat de huis-aan-huis collecte een record geldbedrag heeft opgeleverd.

“We hebben 10.000 euro opgehaald. En dat is enorm veel. Op deze manier zie je dat de bevolking ons werk waardeert. Anders krijg je niet zoveel geld.” Op het feestterrein was van alles te doen. Bijvoorbeeld ringsteken op de fiets (zie foto’s). Morgen maakt Beltrum zich op voor het vogelschieten.

Foto’s Roy Nijman:

[nggallery id=2197]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven