Wijnboer Jan Zieverink boft met nazomer

dsc05453GEESTEREN – Wijnboer Jan Zieverink van wijnhoeve Kunneman liep afgelopen maandag met een grijs op zijn gezicht door de wijngaard. ”Hier word ik vrolijk van. Het is droog, de zon schijnt, er is wind, en de temperatuur is goed. Het kan niet beter vlak voor het plukken. Het suikergehalte in de druif neemt nu flink toe en dat is goed voor de kwaliteit van de wijn. We boffen dus van de nazomer, dat was vorig jaar wel anders.”

Zieverink was maandagmiddag bezig met een inspectieronde door zijn gaard. Met een speciaal apparaatje kon hij het suikergehalte in de druif meten (zie video). ”Deze moeten nog veertien dagen blijven hangen. En dan zijn ze rijp genoeg.” De wijnboer uit Berkelland laat weten dat het mooie weer niet alleen goed is voor het suikergehalte ook schimmels hebben nu minder kans.

“Het was een bijzonder jaar. Het was eerst droog, toen al die regen, en nu de nazomer. Ondanks alles kunnen we weer fantastische Achterhoekse wijnen maken.” De wijnboeren uit de Achterhoek zijn op dit moment druk bezig in de wijnkelder in Winterswijk om de eerste druiven om te toveren tot heerlijke wijn. Dit is eerder dan andere jaren.

Aanstaande zondag organiseert wijnboer Jan Zieverink een open dag in zijn wijngaard aan de Altena’s Dijk in Geesteren. Van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom tijdens de landelijke wijngaardeniersdag.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2247]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven