‘Burgers Inn’ voor velen een doorn in oog

tn_DSC06423HAARLO – Het is bepaald geen visitekaartje voor Haarlo: ‘Burgers Inn’. De verloedering van het pand en de omgeving eromheen neemt alleen maar toe. Inwoners ergeren zich dood aan het aanzicht van het kerkdorp. Het bestuur van Haarlo’s belang heeft bij de gemeente Berkelland meerdere malen aan de bel getrokken over dit onderwerp, maar zonder resultaat. Gerrit Lerink van Haarlo’s Belang: “Het is van een particulier en dan kun je niet veel stappen ondernemen.”

Als je het bordje voor het pand moet geloven dan is Burgers Inn een hotel met twee sterren (zie foto’s). Voor toeristen een beetje vreemd als ze het gebouw zien… Volgens Lerink staat de politie ook regelmatig op de stoep aan de Eibergseweg. “En die komen niet zomaar aan de deur. De verloedering wordt met de dag erger. In contact komen met de huurbaas lukt bijna niet. Die zit ergens in Deventer. We hopen dat de boel een keer snel wordt opgeknapt.”

Maar is het niet wat om met een aantal mensen uit Haarlo de boel op te knappen? “Zover hebben we nog niet gedacht.” Haarlo’s Belang heeft nog meer zaken in het dorp die vaart moeten maken. ”De oude supermarkt (Spar) moet snel veranderen in woningbouw. Maar dat schiet nog niet op. Binnenkort gaan we met Pro Wonen om de tafel om de druk op de ketel te houden”, zegt Lerink.

Ook de begraafplaats en de omgeving rond de kerk staan op de agenda van Haarlo’s Belang. “We lopen al jaren bij de gemeente te zeuren met de vraag of ze de boel willen opknappen. De burgemeester was laatst in Haarlo. Toen we hem vertelde over het probleem zij hij dat we hem persoonlijk maar een briefje moesten schrijven. Dan zou het goedkomen. Belachelijk dat het dan wel kan”, aldus Lerlink.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2307]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven