Kamp Holterhoek in Eibergen is ontruimd

Foto Holterhoek 010-BorderMakerEIBERGEN – Maandagmiddag (31 oktober) zijn er omstreeks 13.00 uur een drietal op landmijnen gelijkende voorwerpen aangetroffen op legerbasis kamp Holterhoek aan de Zwilbroekseweg in Eibergen, kort aan de grens met Duitsland. Hierop is de marechaussee, onder andere vanuit Zevenaar, gewaarschuwd om ter plaatse te komen. Het gehele kamp is na het aantreffen van de voorwerpen hermetisch afgesloten voor alle verkeer.

De marechaussee heeft de bewaking van het kamp overgenomen. Het kamp is na de afzetting geheel ontruimd en er is een onderzoek gestart. De voorwerpen werden op verschillende plaatsen in de gebouwen aangetroffen tijdens een reguliere preventieve brandcontrole inspectie. De ter plaatse gekomen teamleider explosieven verkenning heeft na onderzoek geconstateerd dat er geen gevaar uitging van de op landmijnen gelijkende voorwerpen.

Hierop is het kamp weer vrijgegeven en konden de medewerkers hun werkzaamheden hervatten. Wel gaat men door met een strafrechtelijk onderzoek naar de herkomst van de voorwerpen.

[nggallery id=2312]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven