Lochuizen in de ban van hondenwedstrijd

tn_dsc06192LOCHUIZEN – Dat er in Lochuizen voetbalwedstrijden plaatsvinden is bij de meeste mensen bekend. Maar wat niet iedereen weet is dat er afgelopen maandag een jachthondenwedstrijd is gehouden in het buitengebied. Jachthonden en hun baasjes gingen de onderlinge strijd aan. In het veld werden verschillende proeven gehouden die vergelijkbaar waren met echte jachtsituaties. Deelnemers uit heel Nederland kwamen naar Lochuizen om hun prestaties te laten zien.

“Dit is een geweldig gebied om een jachthondenwedstrijd te houden. Je hebt hier water, bos en weilanden. We kunnen in overleg met landeigenaren het gebied gebruiken. Er doen vandaag drie trainingsgroepen uit Zwiep, Groenlo en Ter Borg mee”, aldus Gerrit Stomps van Wildbeheer Eenheid Rekken en omstreken.

De deelnemers genoten van het mooie weer in de omgeving van de Polhaarweg. Soms moesten jagers wachten in de groene wachtkamer (zie video). De winnaar van de wedstrijd gaat naar de ‘Nimrod’, een wedstrijd waar de beste honden en jagers uit Nederland tegen elkaar strijden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2294]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven