Vogels en konijnen kieken in de Pickerhal

tn_Afbeelding nieuw Roy 25049EIBERGEN – Op zaterdag 5 en zondag 6 november organiseren Kanarie & Exotenvereniging ‘de Berkel’ en  Kleindiersportvereniging ‘Nut & Sport’ hun jaarlijkse gezamenlijke wedstrijd. De wedstrijd met tentoonstelling wordt gehouden in sporthal de Pickerhal. Dit jaar organiseert Nut & Spor  haar wedstrijd voor de tweede keer in combinatie met hun vrienden van de ‘G.P.K.V.’ uit Groenlo.

Voor de leden is dit jaarlijks het hoogtepunt. Hier worden de kweekresultaten van het afgelopen kweekseizoen beoordeeld. De leden van Nut & Sport en G.P.K.V. hebben 250 dieren ingezonden, waaronder konijnen, hoenders, krielen, sierduiven en watervogels. Als bijzonderheid zijn er enkele Nederlandse Hangoordwergen (konijnen) ingezonden in de kleurslagen Fawn en Fawn-bont. Dit zijn nog niet erkende kleurslagen. Een primeur.

Leden van de Berkel hebben 300 vogels ingezonden, zijnde kleur- en postuurkanaries, tropische vogels en europese cultuurvogels. De dieren worden op vrijdag 4 november door de keurmeesters beoordeeld. Vrijdagavond is er voor de leden de opening, waarbij de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Voor publiek is de tentoonstelling geopend op zaterdag 5 november van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 6 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Evenals vorig jaar zal de ‘marmottenbaan’ voor de jeugd weer aanwezig zijn en de alom bekende knuffelbak met konijnen voor de kleintjes. Kortom een bezoekje aan deze tentoonstelling is zeker de moeite waard.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven