Brandweer Neede heeft een nieuwe truck

tn_dsc07760NEEDE – Brandweer Neede heeft sinds kort een nieuwe aanwinst. Binnenkort rukt het korps uit met een splinternieuwe truck (een Volvo FT). De oude DAF was na twintig jaar aan vervanging toe. Op dit moment is de nieuwe vrachtwagen nog niet in dienst. Eerst moeten alle chauffeurs en pompbedienden – van het Needse korps – kennismaken met het brandweervoertuig die zorgt voor het Grootwater Transport (WTS).

Ook brandweer Lichtenvoorde heeft een nieuwe Volvo FT ontvangen. Brandweer-instructeur Marnix Koedam was afgelopen maandag druk bezig om de eerste chauffeurs op te leiden. Brandweerman Bernard Frankes mocht achter het stuur zitten en een rondje maken door Neede. Ook liet Koedam zien hoe de container (met ruim één kilometer aan slangen) van de vrachtwagen gehaald moet worden (zie video).

“Deze truck heeft meer pk’s dan de oude. Ook is hij uitgerust met de nieuwste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een achteruitrij- en een dodehoekcamera. Allemaal dingen die te maken hebben met de veiligheid. Het is een moderne auto. De brandweer in de regio Achterhoek is met deze truck helemaal up-to-date!, zegt Koedam trots.

De nieuwe truck wordt ingezet bij grote branden. Vooral in het buitengebied is de WTS een ideaal middel om aan voldoende water te komen. Over twee weken kan het voertuig echt de straat op.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2353]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven