Hof van Eckberge adopteert grote bomen

tn_DSC06628EIBERGEN – Groenspecialist Johan Geerdink had donderdag een bijzondere klus. Hij mocht veertig bomen een nieuw ‘leven’ geven in de landschaps- dierenweide van Hof van Eckberge. De bomen stonden op de nominatie om gekapt te worden. Maar daar hebben de ondernemers van het nieuwe ‘attratiepark’ een stokje voor gestoken. Carina Grijsen: “We vonden het erg zonde dat de gemeente de bomen in een singel bij het Vinkennest wilde kappen. Daarom hebben we gevraagd of we de bomen mochten adopteren.”

En op die vraag reageerde de gemeente Berkelland positief. Ambtenaar Iljitsj IJsebrands gaf toestemming om de bomen te verplaatsen. Met een grote kraan zijn de eikenbomen donderdagmiddag uitgegraven. “We hebben er een flinke kluit aan laten zitten. Hierdoor is de overlevingskans groter. Het is een prachtig gezicht. Nu krijgt het natuurgebiedje meteen volume.” Hof van Eckberge krijgt door de inzet van de afgelopen dagen al vorm.

“Je ziet de verschillen per dag, zo snel gaat het. De schuilhokken voor de dieren worden nu ook gebouwd. We komen steeds dichterbij de opening. Heel apart dat je een tijd terug nog met een idee in je hoofd rondliep en die nu uitkomt”, zegt Grijsen. Ook Maarten Reimes laat vol trots de ontwikkelingen van Hof van Eckberge zien. De ondernemer wijst met zijn hand naar de eikenbomen. ”Alles komt nu op zijn plek”, lacht Reimes. ”Nu weten de mensen ook waar de naam vandaan komt. Eik op de berg.”

Op 26 januari 2012 gaat Hof van Eckberge aan de Lintveldseweg officieel open. Op dit moment is het bedrijf druk bezig met de promotie in binnen- en buitenland. Er is zelfs een Duitse site gemaakt. “Naast een Nederlandse receptionist komt er ook een Duits personeelslid achter de balie te zitten.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2318]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven