Needse fokkers scoren hoog tijdens show

tn_dsc07905RUURLO – Maar liefst drie Needse fokkers zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens de (open)clubshow in Ruurlo. Fons Lansink had het mooiste konijn van de tentoonstelling. Henk Kruize won bij de duiven en Jan Leijen sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn siervogel. In totaal werden er 252 kleindieren ingezonden. De show – die gehouden werd in de kassen van familiepark Cactus Oase – trok veel bekijks. Jong en oud genoot van de dieren.

Niet alleen de dieren uit Neede scoorden hoog. Theo Hulshof (Vragender) ging met de eerste prijs naar huis bij de categorie grote hoenders. En Johan Boersbroek uit Ruurlo had de mooiste dwerg hoen. Zelfs de voorzitter – Lammert Blikman – van de Ruurlose Pluimvee en Konijnenfokkersvereniging viel in de prijzen (tweede mooiste konijn van de kleindierenshow).

Blikman: “Dit is een mooie plek om de tentoonstelling te houden. Het grote voordeel is dat de dieren gewoon in het daglicht zitten. Ook de temperatuur is perfect. Het is hier zo’n zes a zeven graden.” Joshua en Lucas Mercelina uit Ruurlo waren zondagmiddag ook op de show afgekomen. Samen met moeders maakten ze een rondje langs de dieren. “Mama de hond moet weg, we willen graag een konijn!”, roept één van de jongens.

Anny van der Meer heeft de ruimte waar de dieren zaten gratis beschikbaar gesteld. “Ook in de wintermaanden is hier wat te doen. Normaal gaan de deuren dicht maar met deze activiteiten komen er toch mensen naar ons bedrijf.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2362]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven