‘Perspectief’ biedt hulp aan jong en oud

dsc07796EIBERGEN – Je mag Ronald Janssen (45) vanaf nu de ‘grote’ vader van Berkelland noemen. Met zijn nieuwe bedrijf Perspectief vervult hij die rol eigenlijk wel een beetje. Hij geeft (maatschappelijke) begeleiding en gezinsondersteuning voor jongeren met een persoonsgebonden budget (PGB), en doet aan teambulding en bedrijfstrainingen. Al vanaf 1991 is Janssen actief in de jeugdhulpverlening. De Eibergenaar heeft onder meer gewerkt bij de Frentrop Stichting en Rentray (voorheen Marke) in Rekken.

In zijn nieuwe pand (spreekkamer) aan de Laagte vertelt de ondernemer uitgebreid over zijn werkzaamheden. “Ik help jongeren en ouders die gezinsproblemen hebben. Meestal is er een miscommunicatie tussen beiden en begrijpen ze elkaar niet, en dat zorgt voor ergernissen. Dit gaat in de meeste gevallen van kwaad naar erger. Mijn aanwezigheid zorgt ervoor dat er rust in de tent komt.”

De opvoedingsproblemen ontstaan vaak doordat het kind psychiatrische diagnose of licht verstandelijke beperking, zoals ADHD, ADD, Syndroom van Asperger heeft. “Jongeren moet je in hun eigen waarde laten en zorgen dat ze erbij horen! Dat doe ik doormiddel van activiteiten. Je moet niet zeggen: ”jij bent anders”, aldus Janssen.

Als jongeren en volwassenen iets kwijt willen dan kunnen ze altijd bij Janssen aankloppen. “De deur staat altijd open.” Ook helpt Janssen inwoners met reïntergratie in de maatschappij. Binnekort wil de jeugdhulpverlener ook een dagopvang voor de Eibergse jeugd opzetten samen met Betula en de politie.

Meer info op www.perspectiefvoorjongenoud.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven