Veel lampen kapot tijdens grote controle

tn_dsc07695RUURLO – De monteurs van autobedrijf Ruesink hoefden donderdagavond – tijdens een grote verlichtingscontrole – niet stil te zitten. Maar liefst tweeënveertig lampen werden vervangen. De controle aan De Venterkamp had voornamelijk een preventieve uitstraling. Wijkagent Eddie van Melis “We zijn hier niet aanwezig om zoveel mogelijk mensen op de bon te slingeren. Het gaat erom dat mensen bewust worden dat de verlichting van hun auto of fiets goed werkt.”

Bij veel mensen was de kentekenplaatverlichting stuk (27 stuks). De agenten keken niet alleen naar defecte lampjes, ook andere verkeersregels werden gecontroleerd. Tevens moesten alle automobilisten die van de weg gehaald werden deelnemen aan een blaastest. Honderdacht bestuurders moesten blazen. Niemand had teveel gedronken. Acht passanten kregen een bekeuring voor het voeren van mistlampen. Ook ontvingen twee bestuurders een prent voor niet handsfree bellen.

Er werd één boete uitgedeeld voor te hard rijden (100 waar 80 toegestaan is). Bij de controle waren zeven agenten – inclusief twee motoragenten – actief en meerdere vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Ook fietsenmaker Fokkink was van de partij. Hij maakte de verlichting van vijf fietsers. “De opzet was dit jaar heel anders. Ik wil even een compliment uitspreken over de inzet van de politie. Ze waren hier vandaag met veel politiemensen. We hebben hier ook wel eens gestaan met twee agenten”, aldus Peter Gort van VVN.

De controle was van 17.30 tot 22.00 uur. Oja, de politiebus van politie Berkelland had ook een kapot lampje. Deze werd ook meteen gemaakt (zie foto’s).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2345]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven