Brandweer zet het theater volledig blank!

tn_dsc08270EIBERGEN – Het hele openluchttheater staat op dit moment blank! Brandweer Eibergen heeft afgelopen donderdagavond de gehele ‘dansvloer’ bedekt met een laag water. Maar waarom? IJsmeester Ton Schepers: “We zijn op dit moment aan het testen of we hier aankomende winter een ijsbaan aan kunnen leggen. Het water blijft goed op de bestrating staan, nu weten we zeker dat het gaat lukken. Maar eerst moet het flink gaan vriezen voordat de jeugd hier kan krabbelen.”

Voor stratenmaker Roy Leverink uit Eibergen was het een spannend moment. Hij heeft de verschillende hoogtes in de bestrating aangebracht zodat het water in het midden van het theater blijft staan. “Prachtig het is gelukt, nu heb ik eer van mijn werk!” In totaal heeft de brandweer zestigduizend liter water op de bestrating gespoten. Het korps maakte ieder jaar een ijsbaan op de Maat maar daar komt nu een einde aan.

“De ijsbaan in het openluchttheater is een betere plek. Hier is altijd toezicht en wat ook een groot voordeel is dat ze het ’s nachts kunnen afsluiten. Op de Maat werd de baan regelmatig vernield”, zegt de brandweer. “We gaan het eerste jaar geen entree heffen, maar we plaatsen wel een bus waar mensen hun vrije gift in kunnen gooien. Bij de ijsbaan komt ook een koek en zopi kraam. Tevens zorgen we voor gezellige muziek”, aldus Raph Schouten (woordvoerder van het openluchttheater).

In de meeste plaatsen sluit het openluchttheater in de winter. Maar in Eibergen gaan de activiteiten gewoon door!

Update vrijdag 11.30 uur:
Het openluchttheater staat voor een raadsel. Vrijdagmorgen troffen de vrijwilligers geen water meer aan op de ‘ijsbaan’. Zestigduizend liter water is dus verdwenen! Maar hoe kan dat? Volgens Raph Schouten is het water waarschijnlijk toch door de bestrating weggezakt. “We gaan alles nog eens controleren. De vrijwilligers geven de moed niet op en zijn vastbesloten een oplossing te bedenken. Als het echt niet gaat lukken dan moeten we het met plastic proberen. De brandweer moet dus nog een keer terugkomen.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2368]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven