Fixet verkoopt geen standaard vuurwerk

dsc08952RUURLO – Drie dagen lang is het ‘knallen’ bij Fixet in Ruurlo. De medewerkers en de eigenaren van de bouwmarkt staan vanaf donderdag 29 december klaar voor de verkoop van vuurwerk. Dit jaar heeft het bedrijf gekozen voor een nieuwe vuurwerkleverancier: Zena uit België. Maar waarom? “We willen exclusiviteit en kwaliteit. Het merk wordt door de vuurwerkfreaks hoog aangeschreven. En dat zie je op veel forums op internet. Niet voor niets heeft Zena de slogan: Harder Better Faster.”

Volgens Joke Lowik – die samen met haar man Harry de zaak runt – verkopen veel verkooppunten standaard vuurwerk. “Wij kunnen ons nu onderscheiden. Niemand in Berkelland verkoopt vuurwerk van het merk Zena. De reacties waren meteen positief. Zelfs mensen uit Ulft, Doetinchem, Lochem en Borculo hebben hier voorverkoop bestelling gedaan. We hebben nu al meer bestelling binnen vergeleken met vorig jaar.”

Van Belgische klappers tot straatpakketen, Fixet heeft alles in huis. “De straatpaketten hebben we in de voorverkoop al goed verkocht. Je ziet dat hele buurten geld bij elkaar doen om een mooi pakket te kopen. Het is ook veel veiliger om een straatpakket te kopen. Als het vuurwerk wordt afgestoken dat kijkt iedereen dezelfde kant op.”

Hoofdverkoper Yorick Wormgoor is er ook helemaal klaar voor. Lowik: “Hij is in oktober al bezig met de voorbereidingen. We noemen heb daarom binnen het bedrijf vuurwerkfreak.” Lowik geeft aan dat vooral de grote potten (cakes) in trek zijn. Het Ruurlose bedrijf verkoopt al tien jaar vuurwerk.

Meer informatie op de site www.zenavuurwerk.nl/ruurlo.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2404]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven