Munsterdijk vervuild door veel zwerfafval

dsc08969EIBERGEN – Vrijwillig zwerfafvalman Hans Waijboer uit Haarlo was onaangenaam verrast door de hoeveelheid zwerfafval die hij afgelopen jaar in bermen en sloten langs de Munsterdijk in Eibergen aantrof. De Haarloër kan het weten want hij is twintig uur per week bezig met het opruimen van zwerfafval in het buitengebied. Drie keer over – in april, september en december – heeft Waijboer het zwerfvuil opgeruimd langs de Munsterdijk. ”Ik heb daar in vergelijking met andere openbare wegen dit jaar relatief veel afval aangetroffen. Daar wordt je echt niet blij van.”

Niet alleen de bermen langs de Munsterdijk zijn ‘vies’, de bermen langs de Stokkersweg, de Heelweg richting Beltrum en het fietspad tussen Eibergen en Neede (fietsbaan) liggen ook bezaaid met veel vuil. “Meestal krijgen jongeren de schuld maar ouderen kunnen er ook wat van. Je moest eens weten hoeveel lege pakjes zware shag en overige door automobilisten veroorzaakte troep ik opruim.”

Elke twee weken haalt Waijboer ruim drie grijze kliko’s boordevol vuil op. “Dat zijn heel wat containers vol.” Nu is de zwerfafvalman ruim een jaar bezig met zijn opruimactie (in januari 2011 begonnen). Nieuwsuitberkelland.nl was de eerste die berichtte over zijn vrijwilligerswerk voor de gemeente. ”Het meest rare wat ik gevonden heb afgelopen jaar? Onder andere een zwangerschapstest en een zak met bankpasjes en andere persoonlijke spullen van iemand uit Friesland. Het laatste heb ik naar de politie gebracht.”

Waijboer: ”Eigenlijk zou ik de berm langs de N18 ook willen opruimen, maar daar is geen beginnen aan. Rijkswaterstaat zou dit moeten doen.” De zwerfafvalman heeft veel eer van zijn werk en gaat in 2012 gewoon door met zijn actie.

Eerdere bericht: Wie is die man met prikstok en karretje?

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven