Ook Ruurlose buurt wil weer een bladkorf

tn_Afbeelding nieuw Roy 25159RUURLO – Bewoners aan de Garvelinkkamp zijn een beetje verbaasd over het (bladkorven)beleid en communicatie van de gemeente Berkelland. Vorig jaar stond er nog een bladkorf in de straat, maar eind oktober keerde de korf niet terug. Peter Gort: “De gemeente had ons moeten inlichten over dit besluit, opeens was de bladkorf verdwenen. We zijn het niet eens met de maatregel en hebben daarom een (brand)mail gestuurd naar de gemeente.”

De voorzitter van buurtvereniging de Garvelinkkamp vertelde maandagavond dat de bewoners meerdere malen aan de bel hebben getrokken bij de gemeente. “Ze worden gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. Vaak kregen ze meerdere redenen te horen waarom de korf niet geplaatst is.” Maar wat zeiden de ambtenaren dan aan de telefoon? ”Nou, volgens de gemeente was de uitleg heel simpel. Er waren meerdere bosagges weggehaald en daarom was er minder blad, en dus een bladkorf niet meer nodig.”

Peter Gort snapt niets van deze uitleg. ”De grote bomen in de straat laten het meeste blad vallen, en die zijn gewoon blijven staan.” De Ruurlose buurt zet vraagtekens bij de criteria die de gemeente hanteert. ”Is er beleid gemaakt of krijgt degene die het hards roept een bladkorf in de straat geplaatst?”

Op 23 november heeft Gort een mail gestuurd naar coördinator Evers – die zich moet inzetten voor buurtverenigingen en andere instellingen. “Ik heb wel een leesbevestiging terug gehad maar nog geen antwoorden op mijn vragen. We zijn nu bijna drie weken verder, ik ben benieuwd wanneer er een reactie komt.”

Eerdere bericht: Aan de Rozenkamp staat nu een bladkorf!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven