Politie Berkelland is scherp op vuurwerk

NEEDE – De politie heeft woensdag in Neede twee 12-jarige jongens betrapt op het experimenteren met vuurwerk. Het duo had met sterretjes een steekvlam veroorzaakt. In Borculo werd een 15-jarige jongen betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk. De politie adviseert om niet te experimenteren met (illegaal) vuurwerk.

Rond 19.00 uur spraken agenten op de Haverweg in Neede twee jongens aan die met sterretjes aan het experimenteren waren. De jongens hadden een creatie gemaakt die bij het afsteken een steekvlam met rookwolk had veroorzaakt. De politie heeft de ouders van de jongens ingelicht en een boete aan het tweetal overhandigd.

Eerder die dag zagen surveillerende agenten in Borculo in de buurt van het Muraltplein een flinke rookpluim. Ze stelden een onderzoek in en troffen een 15-jarige jongen uit Borculo aan die bekende een zogeheten nitraatbom afgestoken te hebben. Bij hem thuis werd nog een hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Dit is door de politie in beslag genomen.

De jongen is doorverwezen naar HALT waarbij hem een alternatieve straf zal worden opgelegd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven