‘Wildbreien’ ook erg populair in Eibergen!

tn_dsc08935EIBERGEN – Ook in Eibergen zijn er mensen besmet met het wildbrei-virus. In Nederland is het een flinke rage aan het worden om objecten op te fleuren met wol, langzaam komt het fenomeen ook naar Berkelland. Ans Vermaat heeft flink haar best gedaan aan de Wenneker. Een boom en een paal van een naamstraatbordje heeft ze ‘ingebreid’ met opvallende kleuren wol. Maar volgens haar man is Ans niet meer te stoppen. “Ze gaat gewoon door. Straks zijn alle bomen in de straat mooi versierd!”, lacht hij.

Buurman Wim Thijsen zit aandachtig te kijken naar de kunstwerken in het gemeente-plantsoen (zie foto). “Het fleurt de buurt mooi op. Er hangen zelfs pindanetjes en kerstballen aan de boom. Ik zag een tijdje terug in het programma Man bijt Hond al iets over deze brei-rage.” Ans is niet de enige die aan ‘graffitibreien’ doet. Cobi Stortelder uit Neede verscheen al eerder op deze site.

Het wildbreien – ook wel Yarn Bombing genoemd –  is in 2005 voor het eerst gespot in Texas (Houston). De groep ‘Knitta Please’ begon toen met het ophangen van halve breiwerkjes omdat het weggooien ervan zonde was. De groep werd later door het stadsbestuur uitgenodigd om de bomen aan de Allen Parkway in te pakken ter ere van de Art Car Parade.

De laatste jaren is Yarn Bombing te zien over de hele wereld. In Mexico-stad werd zelfs een complete bus ingepakt! Bij u in de straat ook Bombings gespot? Stuur uw melding naar [email protected].

Eerdere bericht: Needse breit trui om straatlantaarn!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2402]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven