Eibergs echtpaar houdt Eibergen schoon!

dsc09173EIBERGEN – Zelf noemen ze het een virus, maar er zijn ook inwoners die Johan (73) en Joke (67) Jonker voor gek verklaren. Het echtpaar uit Eibergen besteedt iedere week heel wat uren aan het opruimen van zwerfafval. “De meeste reacties die we krijgen zijn positief, zelfs boeren zijn blij met onze opruimactie, het wil nog wel eens voorkomen dat koeien afval opeten en daar ziek van worden”, meldt Johan Jonker. De gemeente Berkelland is op de hoogte van het zwerfafval-echtpaar.

“We brachten eerder het afval zelf naar de gemeentewerf, maar na de sluiting is dat niet meer mogelijk. Nu hebben we een grote grijze container gekregen die regelmatig wordt geleegd.” Het echtpaar is met zwerfafval in aanraking gekomen tijdens een landelijke opruimdag. “Sinds die tijd hebben we het virus te pakken”, lacht Joke.

De zwerfafvalopruimers maken meestal een vast rondje. Ze beginnen langs de fietsbaan ter hoogte van de Vogelenzangstraat. Dan lopen ze richting de Venneslatweg, Jukkertweg, Wesselsdijk, Hupselse Dwarsweg en dan weer terug via de Kiefteweg. Van alles komen Johan en Joke tegen. Van blikjes tot pakken met folders die niet bezorgd zijn. Regelmatig wordt het zwerfafval-echtpaar tijdens het prikken beloond met een lekker bakje koffie.

“De eigenaar van autobedrijf Berenpas komt regelmatig naar buiten om ons uit te nodigen voor een kopje koffie. Ook bij het zwembad zijn we al een keer binnen geweest om even pauze te houden.” Het zwerfafval-echtpaar wil met het opruimen de andere inwoners stimuleren om ook in actie te komen. Johan Jonker: ”Afval hoort niet in de natuur, we moeten er met zijn allen voor zorgen dat Eibergen mooi blijft.”

Johan en Joke Jonker zijn niet de enige zwerfafvalopruimers in Berkeland. Hans Waijboer uit Haarlo heeft ook het virus te pakken.

Eerdere bericht: Wie is die man met prikstok en karretje?

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven