Fietsersbond bezorgd over fietsenoverlast

tn_dsc05820EIBERGEN – Niet alleen de PvdA komt in actie om de fietsenoverlast in Eibergen aan de kaak te stellen, ook de Fietsersbond gaat zich inzetten om ervoor te zorgen dat het probleem wordt opgelost. Arno van Zaanen: ”Onze belangrijkste vraag is of de gemeente Berkelland verplicht is om voor een goede fietsenstalling te zorgen. Wat wij nu merken is dat de gemeente de overlast bij de fietsenstalling bij Obbink niet ervaart als probleem.” De fietsersbond hoopt dat de andere politieke partijen nu eindelijk een keer wakker gaan worden.

De fietsersbond heeft zelf ook een kijkje genomen bij de fietsenstalling bij Obbink, achter Steentjes en bij het Assink. “Je moet eerst zelf gaan kijken om een oordeel en bevindingen naar buiten te brengen. De fietsen worden bij Obbink gewoon voor de ingang van het appartement gezet. Als er brand uitbreekt in één van de huizen dan moet de brandweer eerst alle fietsen aan de kant zetten om in actie te komen. Dat kost erg veel tijd”, aldus van Zaanen.

Een oplossing heeft de fietsersbond ook al: achter Helmink is nog ruimte genoeg – nu een ‘oerbosje’ – daar zou volgens Arno de nieuwe stalling kunnen komen. Ook naast Grooters ter hoogte van het fietspad zou een optie kunnen zijn. “Maar eerst moeten we de antwoorden van de gemeente afwachten. Daarna kunnen we verdere stappen ondernemen, we laten het er niet bij zitten”, aldus Van Zaanen.

De gemeente Berkelland zou vrijdagmiddag met een onderzoek naar buiten komen omtrent de fietsenstalling bij Obbink (zie eerdere berichten). Maar tot heden heeft de PvdA nog niets ontvangen.

Eerdere bericht: Fietsenoverlast nog steeds een probleem

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven