Fietsenoverlast nog steeds een probleem

dsc08850EIBERGEN – Het is en blijft een probleem in Eibergen: fietsenoverlast. Je kunt het je bijna niet voorstellen in een plaats met elfduizend inwoners, maar toch ondervinden inwoners dagelijks hinder door fout geparkeerde fietsen. Al eerder kwam er een bericht in de media over de overlast bij de stalling ter hoogte van Obbink. Maar er komen meer klachten binnen bij NUB, de fietsenstalling bij het Assink Lyceum – ter hoogte van de bushalte – zit ook altijd tjokvol (zie foto).

Met als gevolg dat veel studenten en andere busreizigers hun fiets voor of tegen de stalling parkeren. “Meestal vallen er veel fietsen om, je krijgt dan een soort domino effect. De fietsen raken beschadigd en voetgangers hebben geen ruimte meer om fatsoenlijk over het trottoir te lopen. Dat de gemeente dit niet ziet, of willen ze het niet zien?”, aldus een bewoner die vlakbij de stalling woont. Nog even over de fietsenstalling bij Obbink: De gemeente Berkelland heeft toegezegd onderzoek te doen naar de geparkeerde fietsen die overlast veroorzaken. Eind december 2011 zou de gemeente met informatie naar buiten komen (onderzoek) en vervolgacties ondernemen. Tot heden is er nog niets gemeld.

Raadslid Hans Pelle (PvdA): “Ik wacht ook nog steeds op een reactie van het college. Eind 2011 zouden ze mij inlichten over de eventuele stappen die de gemeente gaat nemen om de overlast terug te dringen. Maar zolang kan ik niet wachten, nu zet ik al vraagtekens bij het onderzoek. Daarom heb ik nogmaals schriftelijke vragen ingediend.”

Pellen vraagt onder andere: Hoe vaak (welke data’s) zijn er door u tellingen uitgevoerd en op welke tijdstippen? Hoeveel fietsen kunnen er in de fietsenstalling bij Obbink nu daadwerkelijk geparkeerd worden? Hoeveel fietsen werden er bij de tellingen buiten de fietsenstalling aangetroffen? Concludeert u aan de hand van deze tellingen, dat er sprake is van overlast dan wel hinder voor de bewoners van het wooncomplex Obbink en anderen? Zo ja, wat gaat u als college nu doen? Zo nee, aan de hand van wat concludeert u dat dan?

Eerdere bericht: Overlast bij fietsenstalling onder de loep

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2418]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven