Gerrit Hazewinkel is in het zonnetje gezet

20120106-072EIBERGEN – Afgelopen vrijdag blies de Eibergse Midwinterhoorn Groep (EMG) volgens traditie voor de laatste keer dit seizoen op de hoorns. De vijftien blazers kwamen bijéén bij één van de blazers aan de Kooweide. Vandaar uit werd er afgeblazen en vertrokken naar het Muldershuis om voorzitter Gerrit Hazewinkel te verrassen.

Hier waren partners en een vertegenwoordiging van de Veluwse Midwinterhoorn Boazers aanwezig. Vanaf 1957 was Gerrit al geinteresseert in de traditie van het midwinterhoorn blazen. Hierover schrijft hij uitgebreid in ‘Den Schaorpaol’ van november 1997. Dit artikel is opgenomen op de site van de EMG www.midwinterhoorneibergen.nl. Vanaf 1967 is hij al bezig met een groep blazers in Eibergen.

Om Gerrit te bedanken voor zijn inzet van meer dan 45 jaar om de traditie van het midwinterhoorn blazen in de achterhoek weer nieuw leven in te blazen werd hem een wijkoeler met inscriptie aangeboden door de EMG. Nadat Gerrit was bijgekomen van de verrassing, ontlokte dit natuurlijk bij Gerrit de nodige verhalen. Met een paar toespraken werd het onder het genot van hapjes en drankjes ongemerkt laat.

[nggallery id=2423]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven