Lekker eten kan ook bij Hof van Eckberge

dsc09109EIBERGEN – Hof van Eckberge heeft als slogan: Een belevenis voor jong en oud. Het is dus niet alleen een ‘pretpark’ waar kinderen zich kunnen vermaken. Ondernemers Maarten Reimes en Carine Grijsen hebben ook flink geïnvesteerd in de keuken en eetplekken. Met vijfhonderd zitplekken (verdeeld over de hele accommodatie) is het één van de grootste eetgelegenheden van Berkelland. Van een Argentijnse steak tot een vegetarische quiche, de menukaart is heel divers.

De gedreven ondernemers laten samen met chefkok Hans Ordelmans vol trots de grote keuken zien (zie foto). “Ik wil het niet op z’n boerenpummels”, lacht Carine. “Met alle respect voor de horecaondernemers in deze omgeving, maar wij gaan iets anders doen.” Maarten laat weten dat de chefkok nu al begonnen is met proef koken. “Alle gerechten worden morgen op de foto gezet. ‘What you see is what you get’ is voor ons heel belangrijk.”

Het bedrijf serveert voor-, hoofd- en nagerechten. “We hebben overal aan gedacht, ook aan mensen die vegetariër zijn of glutenvrij moeten eten. We gaan ook een buffet Muovo Mundo opzetten.” Enkele gerechten: gebakken baramundi met habanero (peper) en limoenboter, huissaté van varkenshaas op Surinaamse wijze gereserveerd, en Australisch lamsstoofpotje met rijst. Carine en Maarten laten tijdens het interview niet alleen de keuken zien. Ook de zeeaquariums die door FishLife worden gebouwd krijgen een prominente plek in het gebouw. “Wat uniek is dat we in een bepaalde ruimte – die we onderwaterwereld noemen – meerdere aquariums hebben staan, Burgers Ocean in het klein”, aldus Reimes.

“We hebben nog wel een nieuwtje, dit gaat over onze bowlingbaan. Vroeger was er bij de Dolle Hoed in Eibergen een bowlingcompetitie, we willen hier weer nieuw leven in blazen. Buurten, verenigingen en bedrijven kunnen zich bij ons aanmelden.” Hof van Eckberge wordt op 26 januari officieel geopend, op 30 januari gaan de deuren open voor al het publiek.

De openingstijden zijn maandag tot donderdag van 10.00 tot 23.00 uur. Vrijdag tot zondag kunnen mensen tot 01.00 uur genieten van al het vermaak (na 17.00 uur is er elke dag gratis toegang). Meer info op www.hofvaneckberge.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2424]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven