Overlast bij fietsenstalling onder de loep

tn_dsc05820EIBERGEN – De gemeente Berkelland gaat bekijken of er maatregelen genomen moeten worden om de overlast bij de fietsenstalling ter hoogte van Obbink te beperken. Een dorpswacht gaat de komende weken de stalling in de gaten houden na klachten van buurtbewoners. Alle fietsen die buiten de fietsenstalling staan worden geteld. Aan de hand daarvan kan er een inschatting gemaakt worden of er daadwerkelijk een tekort is aan stallingplekken.

Is er aangetoond dat er genoeg plekken zijn dan kan het college gebruik maken van artikel 5: 12 in de APV. Dat betekend dat er een verbod komt op het stallen van fietsen buiten de stalling aan de Grotestraat. Als er sprake is van te weinig stallingplekken dan wordt er een verwijzingsbord geplaatst naar de fietsenstalling achter café de Bengel.

Wanneer een fiets naast de rekken staat maar deze niet gevaarlijk is gestald, mag de gemeente de fiets niet zomaar verwijderen. Zelfs niet als er sprake is van hinder. Artikel 5:12  biedt de mogelijkheid dat het college plaatsen kan aanwijzen waar het, ter voorkoming of opheffing van overlast, verboden is om fietsen onbeheerd achter te laten buiten de bestemde plaatsen. Daarna kan op basis van bestuursdwang een fiets verwijderd worden.

Aan het einde van het jaar hoopt de gemeente klaar te zijn met het onderzoek. Het verplaatsen van de stalling ziet het college niet zitten. ”In het verleden is al eens onderzocht of het mogelijk was om extra stallingruimte te maken. Binnen redelijke afstand van de haltevoorziening is dat echter niet mogelijk.”

Eerdere berichten:-Buurt is overlast van fietsen helemaal zat                         –Raadslid stelt vragen over fietsenstalling

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven