Politie pakt hardrijders op Lariksweg aan!

tn_dsc09565EIBERGEN – Het was donderdagmiddag een raar gezicht op de Lariksweg: een politieagent in een felgele jas die een snelheidscontrole aan het houden was. De meeste hardrijders trapten meteen op de rem toen ze de agent langs de weg zagen staan. Heeft een controle dan wel zin? “We staan hier vandaag niet om zoveel mogelijk boetes binnen te halen. De meeste mensen krijgen een waarschuwing, hiermee geven we een duidelijk signaal af dat ze op hun snelheid moeten letten.”

De controle werd uitgevoerd voor basisschool de Regenboog. “Wijkagent Hergert Menkhorst kreeg de laatste tijd veel klachten binnen over bestuurders die zich niet aan de toegestane snelheid kunnen houden. Dit levert bij de school onveilige situaties op, vooral als kinderen oversteken is het gevaarlijk. Het mooiste zou zijn dat bestuurders bij de oversteekplaats stapvoets gaan rijden”, laat de agent van het Verkeershandhavingsteam weten.

Er werd niet alleen gelet op snelheid, ook het parkeergedrag voor de school werd onder de loep genomen. Normaal worden de agenten van het handhavingsteam ingezet langs de wegen buiten de bebouwde kom. Maar sinds kort controleren ze ook in de kernen. Het verkeershandhavingsteam schrikt nog steeds van de hardrijders in Berkelland. “Vanmorgen heb ik nog iemand gepakt op de Eibergseweg met 108 kilometer per uur op de teller.”

Volgende week gaat de politie opnieuw controleren op de Lariksweg (waar de toegestane snelheid 30 kilometer is). ”Dan gaan we niet meer waarschuwen, iedereen die dan harder rijdt dan 37 kilometer wordt op de bon geslingerd.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2466]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven