Veel Berkellanders nemen een frisse duik

tn_dsc09037BORCULO – Jong en oud, dik en dun, en vooral veel vrolijke mensen deden afgelopen zondag mee aan de nieuwjaarsduik in de Hambroekplas. Voor Cor van Mossevelde (75) is het duiken in het frisse water heel gewoon. “Ik zwem bijna iedere week in dit water. Tot 1 december heb ik hier in alle rust baantjes getrokken”, zei de Borculoër tegen burgemeester Hein Bloemen. Om 14.00 uur ging Cor samen met ruim tweehonderdvijftig mensen het water in.

Naast de burgemeester was ook wethouder Han Boer aanwezig tijdens de Berkellandse nieuwjaarsduik. De wethouder ging zelf niet het water in. Zijn zoon mocht het voor de eerste keer proberen (zie video). ”Dit is uniek, het is nog nooit zo warm geweest tijdens de duik in Borculo. Het is boven de tien graden, voor de deelnemers is dit dus een eitje”, aldus Marja Schulenberg namens stichting voor Cultuur Sport en Spel.

De duik werd voor de zevende keer georganiseerd (twee keer afgelast). Na de nieuwjaarduik kwam onze reporter – Roy Nijman – twee echte duikers van duikteam Calypso tegen (zie einde video). Was iemand een trouwring verloren?

Oja, we hebben ook nog het Unox-meisje van 2012 op de foto gezet (zie foto 1).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2413]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven