Verslag over The Arctic Challenge (deel4)

Zoals gisteren al aangekondigd zijn we vandaag naar het ActionPark geweest om deel te nemen aan diverse activiteiten die te maken hebben met de autosport. Eenmaal bij het ActionPark aangekomen kregen we een uitleg over het verloop van de dag. Daarna hebben we de diverse onderdelen bekeken door met eigen auto’s en achter de organisatie aan een ronde over het gehele parcours te rijden. Zo kwamen we bij een lang gestrekte baan waarop pionnen in lijn waren neergezet.

Hier kon je over een apart stuk bedekt met sneeuw en een apart stuk met ijs uitproberen hoe het is om onder dergelijke omstandigheden te slalommen om de pionnen zonder daarbij de controle over de auto te verliezen. Het leuke van dit stuk is dat je merkt dat je op sneeuw (met goede winterbanden) veel sneller kunt dan op het ijs. Vlakbij was een grote ronde gemaakt op een ondergrond van ijs. Hier konden de Arctic-Challengers al driftend over het ijs een mooie cirkel proberen te rijden.

Alle teams konden hier even lekker ongegeneerd de grens van hun auto opzoeken zonder dat daarbij direct groot gevaar dreigde voor bestuurder en auto. Dit was erg leuk om te doen en vooral ook zeer leerzaam. Film: (Maurice & Emile met eigen auto over een rallyparcours)

Film: (Maurice & Emile aan het ijs driften!)


Ook ondervinden sommige teams (waaronder  team 32: Arjan Laninga & Marco Pierik) dat de grens soms wordt overschreden! Film: (Team 32: Arjan Laninga & Marco Pierik)

Na de lunch op het ActionPark hebben we deelgenomen aan het onderdeel Ijs Karting. Hier is het de bedoeling dat je als team met een kart een zo snel mogelijke rondetijd neerzet op een speciaal geprepareerd circuit. We deden leuk mee en onze snelste rondetijd was 1:00:46 min. We horen later of deze tijd een toptijd was. Film: (Maurice & Emile in de Karts)

Morgen zal de Arctische toch verder gaan naar een voor ons nog onbekende bestemming. Wij verwachten dat we weer 2 volle dagen achtereen in de auto zullen zitten. Wij hopen u middels sms berichten naar www.nieuwsuitberkelland.nl  op de hoogte te kunnen houden over het verloop van de volgende twee daagse etappe.

Groeten,
Maurice & Emile (Team 7 Hairworld.nu)

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven