‘We helpen nu al mensen met hooikoorts’

dsc09348EIBERGEN – Acupuncturist Thea Ammerlaan heeft op dit moment al haar handen vol aan de vele hooikoortspatiënten. Volgens de ‘naaldjes-vrouw’ komen er nu (in januari) drie keer zoveel mensen naar de praktijk dan andere jaren. “Het heeft vooral met het zachte weer te maken, de hazelaar en de els bloeien eerder dan normaal. In december heb ik al iemand met naaldjes behandeld die hooikoorts had gekregen van een kerstboom.”

Ammerlaan: “Vandaag was het een mooie dag voor hooikoortspatiënten, als het regent dan hangen er geen pollen in de lucht en kunnen ze ook geen allergie veroorzaken.” Veel mensen denken dat acupunctuur pijn doet, maar dat is niet het geval. Onze reporter – Roy Nijman – was tijdens het interview het ‘proefkonijn’ (zie video).

In de praktijk van Ammerlaan komen niet alleen mensen met hooikoortsklachten, ook met onder andere (zenuw)pijnen , reuma, problemen met de blaas, vermoeidheid, en allergieën. De behandelingen werpen meestal zijn vruchten af. “Wat me het meeste is bijgebleven in de twaalf jaar dat ik actief ben in Eibergen? Een vrouw van tachtig die na een paar behandingen haar plas weer in kon houden.”

Maar dat is nog niet alles, Thea vertelde ook over een baby die ruim twee weken niet wilde poepen, ze prikte één naaldje. En na een paar uur kreeg ze een telefoontje van de moeder dat ze alles onder had gepoept.

Meer informatie over acupuncturist Thea Ammerlaan is te vinden op www.acupunctuur-ammerlaan.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven