Drugshond helpt agenten tijdens controle

tn_dsc00558RUURLO – Veel reizigers keken zondagmiddag – en avond verbaasd op toen ze per trein aankwamen op het station in Ruurlo. Een grote groep politiemensen en een drugshond stonden de mensen op te wachten. Alle passagiers werden stuk voor stuk gecontroleerd op drugs. Dit was de eerste keer dat politie Berkelland een grote drugscontrole heeft gehouden op het perron in Ruurlo. Vier mensen hadden drugs bij zich, de verdovende middelen zijn door de politie in beslag genomen.

“De controle blijkt nodig te zijn. We hadden aanwijzingen gekregen dat er af en toe mensen via de trein richting Berkelland reizen en dan in Ruurlo uitstapten die in een coffeeshop waren geweest om drugs te halen. We waren wel nieuwsgierig naar het aantal, vandaar dat we een drugscontrole hebben gehouden in Ruurlo”, aldus wijkagent Eddie van Melis.

Tijdens de controle werden er ook zes reizigers op de bon geslingerd omdat ze geen ID-kaart bij zich hadden. Tevens zijn er ruim dertien zwartrijders betrapt door de controleurs van Syntus samen met de politie op pad gingen. Politie Berkelland voerde samen met de spoorweg politie (onderdeel van het Korps Landelijke Politiediensten) de controle uit.

Politie Berkelland heeft aangegeven dat er vaker een drugscontrole wordt gehouden op het station in Ruurlo. “Maar we gaan natuurlijk niet zeggen wanneer”, zegt Van Melis. De controle vond zondag plaats van 16.30 tot 21.00 uur.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2494]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven