Duurzame boer blijft groeien op het dak

dsc00768EIBERGEN – De ene boer investeert in een nieuwe loopstal, de ander geeft zijn geld uit aan een gloednieuwe tractor. Maar er zijn ook agrariërs die investeren in duurzame projecten. Dinant Krooshof – die een melkveebedrijf runt aan de Warfslatweg – heeft recent 50.000 euro gepompt in de aanschaf van ruim honderd zonnepanelen. Eind 2010 kwam Krooshof in aanraking met de zonnecollectoren, toen plaatste hij er tweeëndertig, nu anderhalf jaar later is het hele dak van de schuur bedekt met de energieverwekkers.

Met alle zonnepanelen kan de Eibergse boer per jaar 20.000 kilowatt stroom opwekken. “Dit is genoeg om mijn hele bedrijf op te laten draaien. Maar in de praktijk is dat niet mogelijk, er zijn momenten dat je teveel of te weinig stroom produceert. Ik buffer daarom op het stroomnet. In Eibergen krijgen ze ook een klein beetje groene stroom van mij”, lacht Krooshof.

Maar is het in deze tijd wel verstandig om te investeren in zonnepanelen? Volgens Krooshof wordt stroom alleen maar duurder. ”Wie weet wat je over tien jaar gaat betalen? Op den duur wordt je er beter van.” Tenten Solar B.V heeft de zonnecollectoren op het dak gemonteerd. Agrariër Krooshof is één van de duurzaamste boerenbedrijven uit Berkelland.

Steeds meer boeren in de Achterhoek zijn bezig met het opwekken van duurzame stroom. Maar ook woningstichtingen zien het nut van het opwekken op de daken van gebouwen.

Eerdere bericht: Boer uit Eibergen wekt zelf stroom op

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven