Elfstedentocht: Dick Vink is er klaar voor!

dsc00577EIBERGEN – Vijftien jaar lang heeft Dick Vink (53) uit Eibergen moeten wachten op de Elfstedentocht. De Berkellander kan deze week – mits de weergoden meezitten – opnieuw meedoen aan de lange schaatstocht. Vink is uitgeloot en gaat samen met Gerard Ruesink (Eibergen) en Ben Hogemans (Neede) richting Friesland. Vink is op dit moment flink aan het trainen. De schaatsliefhebber heeft al drie keer meegedaan aan de Elfstedentocht (in 1985, 1986 en 1997).

“Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren. Veertien uur lang heb ik op de schaatsen gestaan om de tweehonderd kilometer af te leggen. De tweede en derde keer ging het al wat sneller, toen schaatste ik de Elfstedentocht in elf uur tijd. Je krijgt een enorme kick als je over de finish komt”, laat Vink weten.

Van jongs af aan is Dick al op het ijs te vinden, op 6-jarige leeftijd was hij al aan het schaatsen. Tijdens het interview komen de mooiste verhalen naar boven. “Tijdens mijn jeugdjaren heb ik een lange tijd in het eerste elftal van voetbalvereniging Reünie gespeeld. Als het begon te vriezen kwam ik niet meer opdagen op oefenavonden en wedstrijden, ik was dan aan het schaatsen naast het voetbalveld. Maar dat vonden ze bij de voetbalclub niet leuk, ik ben meerdere malen geschorst.”

Dick Vink is niet alleen bezig met de Elfstedentocht, hij vindt het ook heerlijk om in Eibergen een rondje te schaatsen. “Natuurlijk heb ik het ijs op de Ballastput al uitgeprobeerd.” Ook Elfstedentochtrijder Ruesink was als één van de eerste schaatsers op de Ballastput te vinden (zie onderstaande video).

Eerdere bericht: Ruurloërs doen mee aan Elstedentocht

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven