Foutparkeren wordt nu harder aangepakt

dsc01276EIBERGEN – Foutparkeren wordt vanaf nu niet meer gedoogd in Eibergen. Wie zijn auto buiten de parkeervakken plaatst kan rekenen op een flinke boete. De politie en dorpswachten houden het parkeergedrag – op het woonerf – de aankomende tijd extra in de gaten omdat er op verschillende plekken opstoppingen en onveilige situaties ontstaan. Er zijn afgelopen weken al meerdere processen verbaal uitgereikt aan automobilisten die zich niet aan de regels kunnen houden.

Volgens wijkagent Hergert Menkhorst heeft de extra aandacht te maken met het feit dat hulpdiensten zoals brandweer en de ambulancedienst soms niet fatsoenlijk door het centrum kunnen rijden. “Vooral in de buurt van dierenzaak Florijn komt het nog wel eens voor. Als er auto’s buiten de vakken staan en er staat een vrachtwagen te lossen dan kan er bijna niemand meer langs.”

Ook ter hoogte van café de Stier en Scapino (Kerkstraat) gaat het nog wel eens mis. Ook daar is de weg soms erg smal door fout parkeren. Niet alleen de hulpdiensten hebben last van de smalle straten, ook andere weggebruikers ondergaan regelmatig hinder. Het boetebedrag voor fout parkeren bedraagt 85,00 euro.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2537]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven