Je komt Neede nu ‘lachend’ binnenrijden!

dsc00726NEEDE – Je ziet ze overal hangen in Neede: de lachende narrenkoppen. Maar wie heeft de versieringen eigenlijk opgehangen aan meer dan honderdtwintig lantaarnpalen? Carnavalsverenging De Vlearmuze heeft dit jaar flink geïnvesteerd in de nieuwe straatversiering. Langs alle invalswegen zijn de vrolijke ‘koppen’ te bewonderen. “We hebben onlangs een straatversieringscommissie opgericht die zich bezig houdt met de versieringen in het dorp. We gaan het volgend jaar nog groter aanpakken, het begin is er al”, aldus voorzitter Gerd Jansen.

De Vlearmuze willen ook buurten oproepen om hun straat te versieren. Jansen: “Je ziet dit ook in andere plaatsen tijdens zomerfeesten. Het lijkt ons leuk om ook tijdens de carnaval in Neede de straten te versieren. Met zijn allen het dorp gezellig maken daar gaat het om.” Voor de carnavalsvereniging breekt een drukke tijd aan. Vooral aanstaande weekend is het één groot feest in Neede. Dan trekt de grote carnavalsoptocht weer door de straten.

Maar ook de kinderoptocht (zaterdagmiddag 14.00 uur) trekt altijd veel bezoekers. Op zondagmiddag vertrekt om 13.30 uur de grote optocht vanaf het industrieterrein De Wheemergaarden om via de Jasmijnstraat, Haaksbergseweg, Meijersweg, Ruwenhofstraat, Kempersdijk, Bosstraat, Rapenburg, Oudestraat en Nieuwstraat door het dorp te trekken. De inschrijving is inmiddels gesloten en het aantal inschrijvingen is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar.

Door de gezamenlijke horeca wordt op maandag vanaf 12.00 het dweilen georganiseerd, Gestart wordt bij café de Rooi’n Vos en via het Sportcafé Het Spilboek, Vallys, Leonardo, de Smulgrill, café De Vrienden, Marmoura Plaza en De Ruif eindigt het dweilen in de tent aan de Oranjelaan waar Karin van ’t Haantje zorgt dat en gegeten en gedronken kan worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven