Needse school doet mee aan fruit-project

NEEDE – Leerlingen van de cbs Kisveld in Neede zijn begonnen met het eten van groenten en fruit in de ochtendpauze, dat gratis verstrekt wordt. De school neemt deel aan EU-Schoolfruitprogramma, een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Het EU-Schoolfruitprogramma kan de school kinderen helpen gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven.

De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt. Kern van het EU-Schoolfruitprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas: het ‘gruiten’. De kinderen krijgen daarvoor op 3 vaste dagen in de week (de ‘gruitdagen’) gedurende 10 weken een portie groenten of fruit om gezamenlijk in de klas op te eten. Deze groenten- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie en Schoolfruit.nu in samenwerking met The Greenery De kinderen kunnen onder andere genieten van sinaasappelen, peren, appels, komkommers, wortels, kiwi’s en oranje paprika.

Samen eten doet eten. CBS Kisveld ziet in het EU-Schoolfruitprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Een effectieve en voor de kinderen vooral ook gezellige én leuke manier om gezonder te leren eten. Tussen 10.00 uur en 10.30 uur wordt er dus heerlijk gesmikkeld op de Kisveldschool.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven