Paasvuurbouwers binnenkort aan de slag

BORCULO – Op zaterdag 13 februari starten de bouwers van Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek met de eerste voorbereidingen voor het paasvuur. De paasvuurbouwers maken zich weer op voor een mooi groot paasvuur en een geweldig feestweekend. Eerst zullen de paasvuurbouwers beginnen met het maken van bossen van de takken. Enkele weken voor pasen starten de bouwers vervolgens met het stapelen van de takkenbossen.

Om alles in goede banen te leiden en controle te kunnen uitvoeren op de aanvoer van het hout is het terrein achter Buitencentrum Kerkemeijer afgezet met bouwhekken. Vanaf heden kan men uitsluitend elke zaterdag tussen 10.00 en 15.30 uur en op de woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur terecht op het terrein achter Kerkemeijer om hout aan te leveren. Nadrukkelijk wijst de organisatie erop dat dit niet op andere dagen kan.

Zaterdag 24 maart is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur.  Uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels kunnen worden aangeleverd. In deze ‘crisistijd’ wordt geen vergoeding gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Het paasvuur zal zondag 8 april (1e paasdag) om 21.00 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken.

Voor het paasweekend is het volgende feestprogramma samengesteld. Op het terrein van Buitencentrum Kerkemeijer tussen Borculo en Ruurlo wordt een grote tent geplaatst waar tijdens het gehele paasweekend diverse festiviteiten plaats- vinden Vrijdag 6 april is “een goede vrijdag” voor een feest met DJ Bachhie. Zaterdag 7 april staan “De Vrienden van Berkelland” op het programma. Zondag 8 april het Paasvuurfeest met de feestband HIKE en DJ Swinging Town. Maandag 9 april Line Dance Festival.

Meer informatie is te vinden op de site www.kerkemeijer.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven