Ruurlose schaatsers al vroeg op de baan

schaatsen-goedRUURLO – Bestuursleden en vrijwilligers van ijsclub Ruurlo stonden zaterdagmorgen met smart te wachten op de eerste schaatsers. Om 10.00 uur ging de baan aan de Wiersseweg open voor publiek. Gijs de Vries en zijn vader Wim kregen de eer om de baan te openen, zij mochten de eerste baantje trekken op het ijs (zie video). Al snel verschenen er meer schaatsliefhebbers op de Ruurlose ijsbaan. “Het ijs is picobello, mooier dan vorig jaar tijdens de officiële opening”, laat het bestuur trots weten.

Voor Gijs en Wim zijn de schaats-rondjes op de ijsbaan ‘een eitje’. “We hebben leuk nieuws ontvangen, mijn vader en ik zijn uitgeloot voor de Elfstedentocht. Als het doorgaat dan doe ik voor de eerste keer mee. Mijn vader heeft tijdens de laatste Elfstedentocht in 1997 nog meegedaan. Hij heeft toen een afstand van 196 kilometer afgelegd”, aldus Gijs de Vries.

Ook buurtbewoners die aan de Wiersseweg wonen stonden zaterdagmorgen te trappelen om de eerste meters op het ijs te maken. Marjan Regelink (40) was erg blij toen ze de ijsbaan op kon. Niet alleen mensen uit Ruurlo kwamen op de grote schaatsbaan af (400m2) ook inwoners uit omliggende plaatsen – zoals Vorden – brachten een bezoek.

De ijsverenging uit Ruurlo telt negenhonderd leden. Meer info en openingstijden zijn te vinden op www.ijsbaanruurlo.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven