Wagens bouwen zit al vroeg in de genen

tn_carnaval-needekinderoptocht-20120034NEEDE – Carnavalswagens bouwen zit bij de Needenaren al vroeg in de genen, dat was zaterdag goed te merken tijdens de bonte kinderoptocht. Heel wat jeugdigen uit het Vlearmoesdorp gingen de straat op om hun eigen bouwwerken te laten zien. Skelters, fietsen, en buggy’s werden omgebouwd tot echte carnavalswagen. Volgens Gerd Jansen (voorzitter) van De Vlearmuze blijft de animo voor de kinderoptocht jaar op jaar groeien. De bonte stoet trok honderden bezoekers naar het centrum.

Voor de optocht werden de nieuwe kinderprins en prinses bekend gemaakt bij de Koepel. Daan Rohof en Kelly Niemeijer werden uitgeroepen tot de jongste hoogheden van Neede. Na de optocht werd er een kinderfeest gehouden in de feesttent aan de Oranjelaan. Aan het einde van het feestje werd de winnaar van de etalagewedstrijd bekend gemaakt. Electroworld Neede ging met de eerste prijs naar huis. Kledingwinkel Mooi won de aanmoedigingsprijs.

Zaterdagmorgen om 11.11 uur werd de sleutel van de gemeente Berkelland overhandigd aan de carnavalsverenging. Burgemeester Hein Bloemen kreeg de eer om dit te doen. Gerd Jansen vond het geweldig dat de burgemeester persoonlijk kwam opdagen. “Dit was voor ons een bijzondere overdracht.”

Zondagmiddag om 13.30 uur gaat de grote optocht van start vanaf industrieterrein De Wheemergaarden om via de Jasmijnstraat, Haaksbergseweg, Meijersweg, Ruwenhofstraat, Kempersdijk, Bosstraat, Rapenburg, Oudestraat en Nieuwstraat door het dorp te trekken.

Foto’s Appie Bosch:
[nggallery id=2525]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven