We kunnen weer lekker zitten in centrum

tn_sam_0304EIBERGEN – De gemeente Berkelland is maandagmorgen begonnen met het vervangen van twaalf bankjes in het centrum van Eibergen. Het straatmeubilair was volgens woordvoerster Henny Roos aan vervanging toe. “De kunststof latten die in de banken zitten zijn op dit moment enorm doorgezakt. We hebben gekozen voor het plaatsen van nieuwe bankjes omdat het vervangen van de latten en het onderhoud van het oude meubilair veel duurder is.”

De blauwe banken maken plaats voor zwarte exemplaren. “Ze zijn onderhoudsarm en vandalismeproof”, zegt Roos. De nieuwe bankjes kosten in totaal bijna 10.000 euro (800 euro per bankje). Aankomende dagen zijn de medewerkers van de buitendienst druk bezig met het vervangen van het straatmeubilair in het centrum van Eibergen (onder andere aan de Brink en de Grotestraat).

Die tijd is nodig omdat alles met de hand moet gebeuren. Het winkelend publiek heeft niet veel hinder van de werkzaamheden. Ook in het buitengebied van Berkelland zijn enkele nieuwe bankjes geplaatst.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2548]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven